Meten draagkracht
van dikke verhardingen

Onze HWD’s

Onze apparatuur kan zeer zware wielbelastingen simuleren, van vliegtuigen als de Airbus A380 of Boeing 777, maar ook van transportvoertuigen zoals straddlecarriers en reachstackers. De HWD is daarmee uitermate geschikt voor het uitvoeren van draagkrachtmetingen op dikke en stijve verhardingen, zoals vliegvelden en containerterminals.

Werkwijze

Het principe van de Heavy Weight Deflectometer is gelijk aan de Falling Weight Deflectometer. De doorbuiging van de verharding wordt gemeten door middel van een dynamische belasting met een vallend gewicht. Het verschil tussen de HWD en zijn kleine broertje de FWD, zit hem met name in de maximale wielbelasting die kan worden gesimuleerd. Deze is bij de HWD veel hoger.
De meting is niet-destructief en volledig automatisch. Met behulp van analytische software kan de stijfheid, restlevensduur en onderhoudsmaatregel voor de verharding worden bepaald.

Modern en snel

QRoad beschikt over Dynatest apparatuur, welke tot de modernste, krachtigste en snelste in de markt behoort. Dit, in combinatie met ons team van zeer ervaren operators, stelt ons in staat om u voor elke klus zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt rekenen op een correcte en snelle uitvoering van de werkzaamheden.

Uniek in gebruik

  • De beste methode voor het bepalen van het Pavement Classification Number (PCN), een door de International Civil Aviation Organization (ICAO) ingevoerde classificatie voor het getalsmatig uitdrukken van draagkracht voor vliegveldverhardingen
  • Onze apparatuur is speciaal uitgerust voor het bepalen van krachtoverdracht bij voegconstructies in betonverhardingen
  • Onze apparatuur heeft een breed bereik in belasting, van 25 kN tot maximaal 320 kN
  • Eenvoudig nationaal en internationaal inzetbaar