Draagbaar valgewicht voor het meten
van granulaire materialen

Light Weight Deflectometer

Onze LWD is een draagbare uitvoering van de Falling Weight Deflectometer (FWD). De LWD is speciaal ontwikkeld voor draagkrachtmetingen op zand en funderingsmaterialen bij de aanlegfase van wegen, vliegvelden en bedrijfsverhardingen. We noemen een LWD meting ook wel ‘dynamische plaatbelastingsproef’. Het principe van de LWD is gelijk aan de FWD en bestaat uit het meten van de doorbuiging van een materiaal door middel van een dynamische belasting met een vallend gewicht.

Werkwijze

De LWD wordt handmatig bediend en meet alleen de centrumdeflectie, waar de FWD een deflectieprofiel meet. De LWD meting resulteert in een stijfheidswaarde van alle onderliggende lagen samen, hetgeen een directe kwaliteitsindicatie is voor de draagkracht van het aanwezige materiaal. De draagbaarheid van de LWD maakt het mogelijk om op moeilijk bereikbare locaties, zoals zandbanen of bedrijfshallen, toch draagkrachtmetingen uit te voeren.

Modern en uitgebreid LWD systeem

QRoad beschikt over een modern en zeer uitgebreid LWD meetsysteem, waarbij we zelfs meerdere geofoons en gewichten kunnen toepassen, voor een zo breed mogelijke inzet. Dit stelt ons in staat om u voor elke klus zo goed mogelijk van dienst te zijn. U kunt rekenen op een correcte en snelle uitvoering van de werkzaamheden.

Belangrijkste kenmerken van onze LWD

  • Speciaal voor draagkrachtmetingen op zand en funderingsmaterialen bij de aanlegfase van wegen en bedrijfsverhardingen, zoals parkeerterreinen en bedrijfsvloeren, maar ook voor draagkrachtmetingen van bermen, sportvelden en veiligheidszones bij vliegvelden
  • De draagbaarheid van de LWD maakt het apparaat makkelijk inzetbaar op moeilijk te bereiken locaties
  • Door extra geofoons en gewichten is onze LWD ook geschikt voor het meten van dunne asfaltlagen
  • Realtime data monitoring zorgt voor een direct afleesbare stijfheidswaarde (MPa)
  • Eenvoudig nationaal en internationaal inzetbaar
  • QRoad waarborgt constante kwaliteit door kalibratie, service en goed getrainde operators

Nieuwsgierig?

Bel of mail ons!

 +31 620 630 415

 info@qroad.com